Siyer Vakfı
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Siyer
    • Siyer Usulü
    • Siyer Kaynaklarımız
    • Türkçe Siyer Kaynakları
    • Siyer Programları
  • Haberler
  • Makaleler
    • Ahlak
    • Akaid-Kelam
    • Büyüklerin Ayak İzi
    • Hadis
    • İbadet-Fıkıh
    • Muhtelif
    • Sahabe
    • Siyer
    • Kuran-Tefsir
  • Video Arşivi
  • İletişim
Siyer Vakfı Siyer Vakfı
  • AR
  • EN
Siyer Vakfı Siyer Vakfı Siyer Vakfı
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Siyer
    • Siyer Usulü
    • Siyer Kaynaklarımız
    • Türkçe Siyer Kaynakları
    • Siyer Programları
  • Haberler
  • Makaleler
    • Ahlak
    • Akaid-Kelam
    • Büyüklerin Ayak İzi
    • Hadis
    • İbadet-Fıkıh
    • Muhtelif
    • Sahabe
    • Siyer
    • Kuran-Tefsir
  • Video Arşivi
  • İletişim
  • Haberler

3. Aile Ribatımızı Gerçekleştirdik

  • 17 Haziran 2015

Vakfımızın çeşitli komisyonlarında görev alan kırk aile ile birlikte, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde aile ribatımızı gerçekleştirdik. Oldukça bereketli bir program dâhilinde yapılan ribatımız, tüm kardeşlerimizin yürek ve zihin dünyalarında farklı izler bıraktı.

Aile Ribatı

Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, ribatımızın ilk gününde ribatın ne demek olduğunu, nasıl anlaşılması gerektiğini ve nasıl aynı anda kalp, ruh ve akılların inşa edilmesi gerektiğini anlattı. Hocamız şunları söyledi: “Her ribat bizde bir tecdide yol açmalı… Beden tecdidi, Yürek tecdidi, Akıl tecdidi, Fikir tecdidi ve Amel tecdidi… Bu Ribatımız ailelerle yaptığımız 3. şehir dışı ribatıdır. Hatırlarsanız ilk ribatımızı Kuzuluk’ta yapmıştık. İkinci ribatımızı burada yapmıştık. 3. Ribat da yine burada nasip oldu, bakalım nereye kadar gidecek ve nerelere ulaşacak… Her ribatımızın bir serlevha ayeti vardı: Kuzuluk Ribatı’nın Tahrim 6, geçen seneki ribatın Ali İmran 200. Ayeti idi. O ayeti bir hatırlayalım: “Ey İman Edenler! Sabredin, sabırda yardımlaşın, siperlerinizi/mevzilerinizi koruyun. Allah’tan hakkı ile korkun. Umulur ki, kurtuluşa erersiniz.” Bu seneki serlevhamız, hepinizin çok iyi bildiği bir ayet, yine Ali İmran Suresi’nden, bu surenin 104. Ayeti… “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten meneden bir ümmet bulunsun. İşte kurtuluşa/felaha erenler yalnız onlardır.”

Aile Ribatı

İlk günün akşamında Hocamız ilk dersini yaptı. İlk dersimizin başlığı: “Ümmet İçinde Ümmet” idi. Hocamız, ümmet içerisinde maya, rafine bir topluluk bulunsun emrinin nasıl anlaşılması yönünde, ufuk açıcı mesajlar verdi.

İkinci dersimizin başlığı: “Büyük Fazilet, Muhteşem Akıbet, Gerçek Zafer” idi. Bu derste Hocamız, Fatır Sûresi’nin 32. ayetinin gölgesinde Ümmet-i Muhammed’in sınıflarını nazarlara verdi ve iyiliği emretmenin önem ve usulüne dair ipuçları bizlerle paylaştı.

Üçüncü ve son dersimizin başlığı ise: “21. Yüzyılda Ensar ve Muhacir Olmak Mümkün mü?” idi. Hocamız bu son dersinde, münkeri nehyetmenin nasıl olması gerektiğini Siyer içerisinden örnekler vererek açıkladı. Birbirinden kıymetli bu üç dersten katılımcı tüm kardeşlerimiz çok ama çok istifade ettiler.

Aile Ribatı

Cuma günü kadın, erkek, çocuk; tüm kardeşlerimizle topluca Cuma namazımızı eda ettik. Mahmut Karakış Hocamızın kıldırdığı Cuma namazını ve hutbesini büyük bir dikkatle takip ettik.

Aile Ribatı

Aile Ribatı

Bu güzel organizasyonu tekrar bizlere yaşattığı için Rabbimize sonsuz hamdler ediyor, emeği geçen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, yeni çalışmalarda daha güzelleri ile bizleri buluşturmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Paylaş:

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Tumblr'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Yazdırmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)

İlgili Yazılar

Etiketler
  • aile
  • aile ribatı
  • ali imran 104
  • fatır suresi 32
  • fazilet
  • gerçek zafer
  • iyiliği emretmek
  • muhammed emin yıldırım
  • ribat
  • ümmet
Önceki Yazı
  • Haberler

Riyanın Devası İhlas; İhlasın Kaynağı İhsan / Muhammed Emin Yıldırım

  • 3 Haziran 2015
OKU
Sonraki Yazı
  • Haberler
  • İbadet-Fıkıh

Bayram Cuma Gününe Denk Gelirse Cuma Namazı Kılınmaz mı?

  • 16 Temmuz 2015
OKU

Yaklaşan Etkinlikler

Haz 19
21:00 - 22:00

Hz. Peygamber’in (sas) Gençliği – 18. Bölüm

Takvimi görüntüle
Haberler
  • 1
    Siyer Dergisi’nden Çağımıza Ayna Tutan Dosya: “Çürüme” 34. Sayısı Çıktı!
    • 10 Haziran 2025
  • 2
    Tamir’Hane’ Lise 2025 Yaz Kampı Kayıtları Başladı!
    • 8 Haziran 2025
  • 3
    Ortanca İlk ve Orta Okul 2025 Yaz Programı Başlıyor
    • 1 Haziran 2025
  • 4
    Peygamberler Tarihi’nde Yeni Bir Süreç: Âl-i İmrân Ailesi
    • 21 Mayıs 2025
  • 5
    Zilhicce Ribatı Başlıyor! 
    • 17 Mayıs 2025
Siyer Vakfı
  • Hesap Numaralarımız
2011-2025 © Tüm Hakları Saklıdır.

Aramak istediğiniz konuyu yazın ve Enter'a basın.