Bir rahmet mevsimi olan üç aylara kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Efendimiz’in (sas) nebevî beyanlarından hareketle bu güzel rahmet rüzgarlarından nasiplenebilmek, yaklaşmakta olan Ramazan ayı için heyecanlarımızı tazelemek adına Regaib Gecesine özel bir program gerçekleştirdik.
Muhammed Emin Yıldırım Hocamızın “Üç Aylar Hastanesi” serlevhalı konferansıyla, bu güzel gecede manevi hastalıklarımızı tespit etme ve bu güzel mevsimle birlikte hastalıklarımıza şifa bulma adına fırsatı kaçırmamanın ehemmiyetini konuştuk.
Programdan Notlar
Üç aylar bir rahmet mevsimi, bir arınma mevsimi, sevapların, güzelliklerin, hayırların arttırılacağı bir arttırma mevsimi ve bir ayağa kalkma mevsimidir.
Hepimiz manevi hastalıklar içerisinde kıvranıyoruz. Rahmeti bol olan Rabbimiz (cc) hastalıklar içerisinde kıvranan bizlere 3 tane tam teşekküllü hastane açıyor;
- Zilhicce Hastanesi (Zilhicce’nin ilk 10 günü)
- Muharrem Hastanesi (Muharrem’in ilk 10 günü)
- 3 Aylar Hastanesi (Recep, Şaban, Ramazan 90 gün)
Eğer manevi olarak hasta olduğumuzu kabul eder, hastalığımızı teşhis eder ve kabul ederek üç aylar hastanesine girersek Allah’ın (cc) izniyle iyileşerek çıkarız.
Bugün fert, aile, hizmet alanları, toplum, devlet, ümmet ve insanlık olarak 7 alanda hastalıklarımız var. Emin olun eş-Şafi olan Allah’ın (cc) tabîb olarak gönderdiği Peygamberimiz’in (sas) rehberiyetinde Kur’an-ı Kerim’i ve 3 ayları anlarsak şifa bulacağız.
Gelin bu 7 alandaki başlıca hastalıklarımıza bir bakalım:
1- Fert olarak çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve erkeklerimiz hasta. Bu 4 grubun hastalıklarını tespit ederek, tedavileri adına adımlar atmalıyız. Nedir bunlar?
- Çocuklarımızın en büyük hastalığı sorumluluk almamak
- Gençlerimizin en büyük hastalığı yanlış örnekleri rol model almak
- Kadınlarımızın en büyük hastalığı beklentide itidalsizlik
- Erkeklerimizin en büyük hastalığı kanaatsizlik
2- Aile olarak hastalıklarımızın başında 2 büyük sorunumuz var: Muhabbetsizlik ve yakın körlüğünden kaynaklanan nezaketsizlik…
3- Toplum olarak en büyük hastalıklarımız tahammülsüzlük ve merhametsizlik.
4- Hizmet kurumlarımızdaki en büyük hastalığımız baş olma sevdası ve tahammülsüzlük.
5- Devlet ve memleket olarak da 2 büyük hastalığımız var; emanet şuurunun kaybedilmesi, yönetici ve idarecelerimizde takva elbisesinin kuşanılmaması…
6- Ümmetimizin en büyük hastalığı grupçuluk, aidiyetçilik, bir olamamaktır.
7- İnsanlık olarak hastalığımızsa fıtratı bozmak ve hidayetsizlik…
Rabbimiz önümüze 90 günlük bir sofra seriyor. Recep ayı “ekim” ayı, Şaban ayı “bakım” ayı, Ramazan ayı “mahsül” ayıdır. Gelin, hangi alanda şifaya ihtiyacımız varsa onları tespit edelim, şifamız için de gerekli adımları atalım ve eş-Şafî olan Rabbimizden şifamızı isteyelim.