15 Yıl Sürecek Bir Yolculuğa Çıkıyoruz…
Siyer Vakfımız bir rüyasını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor.
2009 yılında Muhammed Emin Yıldırım Hocamız ile birlikte kapsamlı bir Siyer Külliyatı oluşturulmasının rüyası ile başlattığımız çalışmalar nihayet meyve veriyor.
2013 yılına kadar ulaşılabilen ölçüde Siyer ve Tarih kaynakları tarandı ve geniş kapsamlı bir “Siyer Külliyatı”nın ortaya çıkması için gereken adımlar atıldı.
Ve şimdi yıl 2018…
Bu zamana kadar yapılan çalışmaların bir yandan yazıya dökülmesi devam ederken, Siyer Vakfı olarak 15 yıl sürecek yeni bir yolculuğa başlamak için gerekli hazırlıklar yapıldı.
Muhammed Emin Yıldırım Hocamız 15 yıl boyunca, beş ana başlıkta Hz. Peygamber’in (sas) kutlu hayatını bizlere anlatacak…
1- Siret-i İnsan
Tarih’in, dolayısı ile Siyer’in aktörü olan “İnsan”ı öğreneceğiz ilk yıl…
2- Siret-i Enbiyâ
İkinci yıl, üç sene sürecek yeni bir konuya gireceğiz. Siret-i Enbiyâ dersleri ile Allah Resûlün’den (sas) önce yaşamış Kur’ân’da zikredilen tüm peygamberlerin tevhid davalarına şahit olacağız. Hz. Âdem’den Hz. İsâ’ya kadar, gönderilen bütün nebî ve resullerin mesajlarına kulak vereceğiz.
3- Siret-i Mustafa
İki yıl boyunca, Hz. Peygamber’in (sas) doğumundan peygamberliğe ulaşacağı kırk yaşına kadar olan hayatını anlamaya çalışacağız.
4- Siret-i Resûl
Sonraki iki yılda, Siret’in Mekke dönemini farklı boyutları ile kavramaya gayret edeceğiz.
5- Siret-i Nebî
Ve son aşama olarak Siret’in, Medine dönemi… Yedi yıl boyunca Aziz Peygamberimizin (sas) Medine hayatına, bir İslâm toplumunun inşasına ve oradan cihana yayılan evrensel mesajlarına şahit olacağız…
Bu 15 yıl boyunca, Hz. Peygamber’in (sas) ve O’ndan önceki peygamberlerin bizlere bıraktıkları mirasların, hayatlarımıza nasıl taşınacağını ve nasıl en güzel şekilde yaşanacağını öğreneceğiz…
Unutmayalım, Peygamberimiz (sas) bizim örneğimiz ve mutlak manada Önder’imizdir.
O’nun (sas) yolundan yürümek, ancak O’nu tanımakla ve O’nun bize açtığı yolu yaşamakla mümkündür.
Herkesin ara ara dönüp kendisine sormak zorunda olduğu soru, şu olmalıdır: “Gerçekten ben ne kadar Hz.Peygamber’i (sas) tanıyorum?”
Tanımak demek, sadece bazı tarihî malumâta sahip olmak demek değildir.
Tanımak demek, o tarihî malumât ışığında ve en başta Kur’ân’ın rehberliğinde, Hz.Peygamber (sas) ile tanışmak; o mesajları iyice içselleştirip kavramak, kavranılan mesajların gereklerini yerine getirmek; yani hayatı, o mesajlar çerçevesinde yeniden inşa etmektir.
Rabbimizden niyazımız şudur ki: Ortaya konan ve konacak olan bu gayretler, Hz. Peygamber’in (sas) o kutlu mirasının biraz olsun anlaşılmasına katkı sağlamasıdır.
Unutmayalım, Aziz Peygamberimizin bize bıraktığı miras, gecesi gündüz kadar aydınlık olan bir mirastır.
O Nebevî miras, her türlü ifrad ve tefrid çizgisinden arınmış itidal yoludur.
O yolu mutlak manada kendine yol edinenlerin elbette varacakları menzil “Selâm Yurdu” olacaktır.
O esenlik yurdunda buluşmak ise tüm mü’minlerin en büyük özlemidir.
Çaba ve gayret bizden, netice ise Âlemlerin Rabbi olan Allah’tandır.
Uzun yıllar sürecek bu güzel yolculuğun ilk adımının atılacağı Siyer Derslerinin ilk programı; 29 Eylül 2018 Cumartesi günü, Saat 20.00’da Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde…
Tüm halkımız davetlidir.